Hatha Yoga

Hatha yoga

Door het doen van de yoga houdingen (asana’s), bewust ademen en meditatie ontstaat er mogelijk meer lichaamsbewustwording, rust in het denken, betere concentratie, meer in het hier-en-nu-aanwezig zijn en meer ontspanning, acceptatie van wat er is, aandacht voor jezelf. Voel je welkom om te ervaren wat yoga voor jou mag en kan betekenen.

Ik verzorg individuele hatha yoga lessen. Ha betekent zon, tha betekent maan. Yoga is verbinding tussen de zon en de maan. De zon en de maan staan symbool voor de tegenstellingen in de natuur; actief versus passief, in- en uitademen, naar buiten en naar binnen keren. Voor mij staat hatha yoga voor de verbinding, het evenwicht tussen ha en tha,  ook de verbinding van inspanning en ontspanning.  Hatha yoga, en dus ook de yoga lessen die ik verzorg, is een zachte vorm van yoga. In mijn yoga lessen staat ontspanning, bewustwording van en aandacht voor je lichaam en geest, je grenzen voelen en hier naar luisteren voorop. Waarbij jij mag ervaren wat yoga jou kan bieden.

Voor wie

Yoga is voor iedereen. Van 4 tot 104 jaar 🙂 Echt, voor elke leeftijd en voor elk lichaam en elke geest (ik geef geen zwangerschaps yoga). Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Yoga kan geschikt zijn als je bijvoorbeeld meer ontspanning wilt ervaren, meer flexibiliteit in je lichaam wilt, als je wilt leren meer aandachtig (bewust), mindful, aanwezig te zijn.

De lessen

Locatie

-> In de zomer geef ik ook lessen in het park. Zie het kopje ‘yoga in het park’.

Ik geef de yoga lessen bij jou thuis. De lessen zijn speciaal voor jou en ik heb alle aandacht voor jou. Voor jou ook het voordeel dat je gewoon thuis kan blijven.

De individuele yoga lessen zijn erg fijn voor yogaliefhebbers die graag meer persoonlijke aandacht in hun yoga beoefening willen. De individuele lessen kunnen ook erg prettig zijn als start wanneer je overweegt yoga te gaan beoefenen. Of misschien beoefen je zelf thuis (of in een groep) al langer yoga en vind je het fijn om even of wat langer extra persoonlijke begeleiding te krijgen. Ook als je minder goed ter been of andere specifieke klachten hebt, is de individuele yoga thuis een hele mooie optie.

Lessen

Een les duurt 1 uur. Ik vind het fijn om je echt wat bij te brengen met yoga en raad je daarom aan om minimaal 4 lessen te volgen.  Ik stem graag met jou af waar je behoefte aan hebt. Naast de asana’s (de yoga houdingen) bied ik ademhalings-, ontspannings– en meditatie oefeningen aan.

Prijs

Ik vraag voor een yoga les 45 euro (voor plaatsen buiten Vught vraag ik een reiskosten vergoeding). Je mag ook met meerdere mensen de yoga les volgen. Vraag me naar de mogelijkheden en prijs als je met meer mensen een yoga les wilt volgen.

Yoga is

Elke dag met je voeten op de aarde staan

stevig stilstaan en rustig verder gaan

volledig be-staan.